Dodenherdenking Zoetermeer 2015

Zoetermeer – Op maandag 4 mei vindt in heel Nederland de Nationale Herdenking plaats. Op deze dag herdenken we alle oorlogsslachtoffers die zijn omgekomen tijdens de Tweede Wereldoorlog. In Zoetermeer werd met een bijzondere bijeenkomst stil gestaan bij 70 jaar herdenken. Deze herdenkingsbijeenkomst op maandag 4 mei stond in het teken van ‘Verhalen van nabestaanden om niet te vergeten.’

Na de herdenkingsbijeenkomst startte om 19.30 uur een stille tocht vanaf de H. Nicolaaskerk naar het oorlogsmonument in het Wilhelminapark. Bij het oorlogsmonument werd om 20.00 uur twee minuten stilte in acht genomen.

Na afloop van het leggen van de kransen, was het mogelijk om deel te nemen aan het defilé langs het monument. Als eerbetoon vlogen ook dit jaar in formatie een aantal vliegtuigen van de Rotterdamse Aero Club (RAC) over het Wilhelminapark. Een van de vliegtuigen bracht een saluut ‘missing man’ als eerbetoon aan de omgekomen vliegers.