Dodenherdenking Zoetermeer 2016

ZOETERMEER – Voor Nationale Dodenherdenking verzamelden veel Zoetermeerders zich traditiegetrouw in de Dorpsstraat, om aan te sluiten in de stoet met voorop de burgemeester en de tamboers van muziekvereniging Kunst en Vriendschap. Andere belangstellenden verzamelden zich op de publieke tribune bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark, om vanaf daar de plechtigheid te volgen.

Na de twee minuten stilte, ter nagedachtenis van hen die zijn omgekomen in oorlogssituaties, nam burgemeester Aptroot kort het woord. “Vrijheid is niet vanzelfsprekend”, aldus de burgemeester, die verwees naar de Syrische vluchtelingen die ons land nu bereiken. De burgemeester riep op om te leren van het verleden, stil te staan bij vroeger, maar ook zeker aan nu te denken. “Vrijheid is onze inzet meer dan ooit waard”.

Kinderburgemeester Merinde droeg het gedicht van Sterre Wolthers voor, dat ook op de Dam werd voorgelezen.