Bevrijdingsfestival Zoetermeer 2015

Het Bevrijdingsfestival op de Markt in Zoetermeer trok meer dan 14.000 bezoekers. Van Velzen zou om 18.00 uur van start gaan, maar hun optreden moest tot twee keer uitgesteld worden door de harde wind. Om 19.30 uur kon het festival dan eindelijk van start. Na het optreden van Van Velzen volgde ook optredens van Matt Bianco, Chef’ Special en Waylon.

De politie meld dat er drie arrestaties zijn verricht. Deze mensen volgde de instructies van de politie niet op of hielden zich niet aan de verordening. Een teveel aan alcohol was bij drie personen reden genoeg om ze mee te nemen en hun roes uit te laten slapen op het bureau.

Later op de avond werd een beveiliger van Capricorn mishandeld door een man. De pleger is gearresteerd en afgevoerd naar het politiebureau.

In enkele gevallen moest er medische hulp worden geboden. Meestal lag de oorzaak in onwel worden door het lange staan en de drukte.

Het festival werd, traditioneel, met een vuurwerkshow afgesloten.

Tekst: Zoetermeer Actief

Foto’s: Roy Wolters