Ruim € 60.000 euro voor SamenLoop voor Hoop Zoetermeer

Het 24-uurs wandelevenement SamenLoop voor Hoop dat op 13 en 14 juni in het Van Tuyllpark plaatsvond, heeft 61.561 euro opgebracht. Na de slotronde van de estafette overhandigden voorzitter Michel van den Bosch en vicevoorzitter Bas van der Steld de cheque aan KWF Kankerbestrijding. Het bedrag dat bijeen is gebracht door 1.012 lopers, een duizendtal bezoekers en sponsoren is bestemd voor wetenschappelijk onderzoek.

Na de officiële opening door burgemeester Aptroot en het aansteken van de eeuwige ‘vlam van hoop’, liepen (ex-)kankerpatiënten (survivors) en hun team de eerste ronde. Aangemoedigd door familieleden en bezoekers en met het lied ‘you’ll never walk alone’, gezongen door het trio ‘Helemaal Top’ werd de emotionele toon gezet voor de eerste 24-uurs wandelestafette in Zoetermeer: samen in strijd tegen kanker, survivors een hart onder de riem steken, overledenen herdenken en 24 uur met elkaar het leven vieren.

Bijna veertig teams liepen non-stop in estafettevorm op en om de atletiekbaan van Atletiek & Recreatie Vereniging Ilion en JJ Music House. Maanden van tevoren verkochten teamleden wenszakken waarop een persoonlijke boodschap geschreven of getekend kon worden. Tijdens het evenement bemande teamleden kramen met spullen en etenswaren die verkocht werden voor het goede doel. Artiesten die belangeloos optraden zorgden voor een aaneensluitende muzikale en feestelijke stemming.

Kaarsenceremonie

Een hoogtepunt van de SamenLoop was de kaarsenceremonie, waarbij Maarten van der Weijden, olympisch zwemkampioen, ambassadeur SamenLoop voor Hoop en survivor, zijn emotionele verhaal vertelde. Na het voorlezen van een ingezonden gedicht en het houden van een minuut stilte, liepen teamcaptains met fakkels voorop langs het door ruim drieduizend wenszakken met kaars verlichte wandelparcours. Door het SamenLoop-lied, gezongen door het akoestisch kwintet Addlips, de persoonlijke boodschappen op de wenszakken en de saamhorigheid van alle aanwezigen, werd het voor iedereen een gedenkwaardig moment. Roelof Hemmen, nieuwslezer bij RTL4 en BNR radiopresentator, liep om 01.00 uur een ronde mee en sprak met een van de survivors. Bij JJ Music House werd de nacht tot 02.00 uur feestelijk voortgezet.

Video:

Foto´s Sander van der Berg en Roy Wolters