Bevrijdingsfestival in Zoetermeer met optredens van o.a. Gers Pardoel en RACOON

Het Bevrijdingsfestival in Zoetermeer begon om 12.00 uur met de aankomst van het Bevrijdingsvuur op de Markt. Lopers van ARV Ilion haalden het vuur ‘s nachts op uit Wageningen en gaven het voor de laatste meters over aan de kinderen van de vereniging. Nadat het vuur ontstoken was op het grote podium kon het feest echt van start gaan!

Kinderburgemeester Merinde Aalders las het vrijheidsgedicht voor en kon daarna kijken bij de vele activiteiten op het plein. Kinderen konden zich gratis laten schminken, kijken bij de demonstraties trampoline springen en hondentraining en op de grote panelen naast het podium schilderen.

Op het podium stond de hele middag vooral Zoetermeers talent in de schijnwerpers. Cheerleaders, maar ook circus-, muziek- en dansoptredens van lokaal talent. Het podiumprogramma werd afgesloten door de Zoetermeerse gelegenheidsband ‘Vrijheid Blijheid’.

Ook dit jaar bezochten vier grote namen onze stad tijdens het bevrijdingsfestival. En was er vorig jaar nog vertraging door storm, dit jaar was het heerlijk weer. Aan de Haagse formatie Splendid de eer om de aftrap te doen. Met hun vrolijke muziek mochten zij het publiek al wat opwarmen. En dat lukte aardig! De sfeer was goed en het publiek kon de feestelijke muziek wel waarderen. Zanger Xander de Buisonjé had het iets moeilijker. Gelukkig kreeg hij met een aantal meezingers van Volumia het publiek een beetje mee. Dit lukte pas echt goed toen Xander afsloot met twee bekende nummers van André Hazes.

Het publiek kwam pas echt goed los toen Gers Pardoel kwam optreden. Hij wist er zeker een feestje van te maken en het publiek genoot met volle teugen. Inmiddels was het plein zo vol gelopen dat er geen nieuwe bezoekers meer het terrein op mochten. Voor sommigen die van plan waren wat later naar het festival te gaan was dit dus een grote teleurstelling.

Tussen de optredens door was het de taak aan de band PlusSupportAct om het publiek warm te houden. Dit deden ze met hits van nu en vroeger, een Michael Jackson medley en als afsluiter Purple Rain van Prince. Voor ieder wat wils en genoeg meezingers. Tot slot trad de hoofdact op, Racoon. Met hun prachtige nummers was dit zeker de kers op de taart. De avond werd afgesloten met prachtig vuurwerk.

Bevrijdingsdag in Zoetermeer mag zeker een geslaagde dag genoemd worden, met top weer, leuke activiteiten en een spectaculair festival!